Spaghetti Squash z marokańskimi przyprawami
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Spaghetti Squash z marokańskimi przyprawami może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać masło, kolendra, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Spaghetti Squash z marokańskimi przyprawami, Marokańskie Spaghetti Squash, oraz Spaghetti squash z marokańskim dżemem pomidorowym.
Instrukcje
Przekłuć squash (około cala głębokości) na całym małym ostrym nożem, aby zapobiec pęknięciu. Gotować w 800-watowej kuchence mikrofalowej na dużej mocy (100 procent) przez 6 do 7 minut. Włącz squash nad i kuchenka mikrofalowa, aż squash czuje się lekko miękki po naciśnięciu, 8 do 10 minut więcej. Cool squash przez 5 minut.
W międzyczasie roztopić masło w małym ciężkim rondlu na umiarkowanie dużym ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż złoty, o 1 minutę. Wymieszać przyprawy i sól i zdjąć z ognia.
Ostrożnie połówki squasha wzdłuż (będzie wydzielać parę) i usunąć i wyrzucić nasiona. Pracując nad misą, zeskrobuj miąższ squasha widelcem, rozluźniając i oddzielając pasma, gdy usuwasz je ze skóry. Wymieszać z przyprawionym masłem i kolendrą.
* Alternatywnie, można upiec squasha w nagrzanym piekarniku 177° przez 1 do 1 1/4 godziny.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "