Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 518 kalorii, 19g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, płaskie liście pietruszki, pancetta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Spaghetti Carbonara, Spaghetti Carbonara, oraz Spaghetti Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść duży garnek z wodą, aby się zagotować. W międzyczasie rozbij jajka w dużej misce i lekko ubijaj. Drobno posiekać lub zetrzeć ser, dodać 1/2 szklanki do jajek, a resztę odstawić na bok. Pietruszkę drobno posiekać i dodać do jajek.
Dodaj pieprz i trzepaczkę, aby dobrze połączyć. Odstawić.
Pancetta lub boczek pokroić w 1/4-in.- grube plastry, czosnek obrać i posiekać, i odstawić na bok.
Na małej patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodać pancetta i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać wino i gotować, aż płyn zmniejszy się o około połowę.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Gdy woda się zagotuje, dodaj sól i spaghetti. Gotuj makaron, aż będzie miękki do ukąszenia.
Dobrze odcedzić i natychmiast wlać makaron do miski z mieszaniną jaj. Wrzucić, aby dokładnie pokryć makaron mieszaniną jaj (ciepło z makaronu częściowo ugotuje jajko i roztopi ser).
Wlać mieszaninę pancetta na wierzchu makaronu i wrzucić, aby dokładnie połączyć.
Posypać pozostałym serem i pieprzem do smaku.
Dodać 3/4 szklanki mrożonego groszku do mieszaniny jaj.
Dodaj radicchio: drobno pokroić 1 małą główkę radicchio i gotować z pancettą.
Wybierz bazylia: Zastąp 1/4 szklanki posiekanych liści świeżej bazylii na natkę pietruszki.
Dodaj 1/2 łyżeczki. czerwone płatki chile z czosnkiem.
Zmień ser: Zastąp parmezan innym twardym, dojrzałym serem (takim jak Asiago, pecorino lub postarzana gouda).
Wybierz pełnoziarniste spaghetti: spróbuj użyć pełnoziarnistego spaghetti (asertywne, bogate smaki tego dania pięknie utrzymają się w gorętszym makaronu).