Soupe A L ' Oignon (Francuska Zupa Cebulowa)
Przepis zupa a l ' oignon (francuska zupa cebulowa) może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 46 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Jeśli masz sos worcestershire, cebula, Wino, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Soupe a l ' oignon au Fromage (francuska zupa cebulowa), Francuska zupa cebulowa (Soupe à l ' oignon Gratinée), oraz Soupe À l ' oignon Gratinée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać cukier i pieprz; gotować, odkryte, aż głęboki złoty kolor (około 35 minut), często mieszając.
Cebulę posypać mąką; gotować 2 minuty, ciągle mieszając.
Dodaj bulion, wodę i wino; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Dodaj sos Worcestershire; dobrze wymieszać.
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Ułóż kromki chleba w jednej warstwie na patelni z galaretką; dusić przez 2 minuty lub do tostów, obracając po 1 minucie.
Podziel zupę równomiernie między każdą z 4 brojlerów bezpiecznych miski zupy. Do każdej porcji dodać 1 kromkę chleba i 1 plasterek sera.
Umieścić miski zupy na galaretki roll patelni; broil przez 4 minuty lub aż szczyty są złociste i pęcherzyki sera.