Sosna-Wędzony & Klon-Szkliwiony Dziki Łosoś

Sosna-wędzony & Klon-szkliwiony dziki łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Na $4.96 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezmleczny, pierwotny i pescatariański dieta. Mieszanka bourbona, filetów z łososia, świeżo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Łosoś wędzony na gorąco z kremowym makaronem i orzeszkami piniowymi, Sałatka z łososia Klonowo-Pesto z rodzynkami i orzeszkami piniowymi, oraz Klonowe polędwiczki wieprzowe z sosem daktylowym i tostowym kuskusem z orzeszkami piniowymi.
Instrukcje
Przygotuj ogień o średnim ogniu, z płomieniami od czasu do czasu liżącymi grillgrate.
Niech pali się przez co najmniej 30 minut.Podczas gdy ogień się nagrzewa, mocz pineneedle w bourbonie.
W misce ubić syrop, musztardę i pieprz. Doprawić solą i posmarować szkliwem.
Umieść dużą żeliwną patelnię na ruszcie grillowym.
Niech ogrzeje się aż do bardzo gorącego.Używając szczypiec lub własnej ręki w rękawiczce, wciśnij igły w dno gilotyny, uważając, aby nie wsypać palnika do płomieni i umieść stojak na igłach.
Umieść rybę na górze stojaka i przykryj patelnię.Gotować, aż ryba będzie po prostu nieprzezroczysta, ok.15 minut dla średnich.
Podawać, szczotkowane z dodatkową glazurą, w razie potrzeby.
Z Campfire Cookery: przygody przepisy i inne ciekawostki na Wielki Plener przez Sarah Huck i Jaimee Young. Copyright © 2011 Sarah Huck and Jaimee Young Stewart. Przedmowa © 2011 Melissa Clark. Zdjęcia © 2011 Tara Donne. Opublikowany w 2011 roku przez Stewart, Tabori & Chang, imprint of ABRAMS.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.