Sos żurawinowy z orzechami włoskimi

Sos żurawinowy z orzechami włoskimi wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis daje 14 porcji po 170 kalorii , 1 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 44 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Mieszanka konfitury morelowej, cukru, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy obejmują: Karmelizowane orzechy włoskie z rozmarynem , Sałatkę z rukoli i gruszki z prażonymi orzechami włoskimi oraz Młody szpinak z fettuccine, morelami i orzechami włoskimi .
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu zagotuj cukier i wodę. Gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut. Dodaj żurawinę. Gotuj, aż jagody zaczną pękać, około 15 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z konfiturą i sokiem z cytryny.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone. Przed podaniem wymieszać z orzechami włoskimi.