Sos żurawinowy na cieście a la Mode
Sos żurawinowy nad ciastem a la Mode to bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.11 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jabłecznik, mielona gałka muszkatołowa, lody waniliowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort z grilla a la Mode, Grillowane ciasto ananasowe a la Mode, oraz Ciasto Z Rubinowym Sosem Żurawinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieścić mały rondel, na umiarkowanym ogniu i dodać masło. Pracę w pobliżu pieca i dodać jabłka i gruszki do garnka, jak je posiekać.
Owoce posypać brązowym cukrem, łyżeczką soku z cytryny i gałką muszkatołową.
Dodaj cydr i trochę podgrzej. Pozostawić płyn do wrzenia, a następnie dodać sos żurawinowy do garnka. Gdy sos powróci do wrzenia, włączyć ciepło z powrotem do umiarkowanego, i gotować sos 5 minut, aż jabłka i gruszki zmiękną, ale SOS pozostaje dość masywny w konsystencji. Łyżka ciepłego sosu owocowego nad plasterkami ciasta funta i top z gałkami lodów waniliowych.