SOS Żurawinowo-Ananasowy
Need a bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański SOS? SOS ananasowy żurawinowy może być super przepis, aby spróbować. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jeśli masz żurawinę, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj SOS ananasowo-żurawinowy, SOS Ananasowo-Żurawinowy, oraz Szynka z sosem żurawinowo-ananasowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz żurawinę, cukier i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, często mieszając.
Na patelnię dodać pokruszone ananasy, sok z cytryny i sól, dobrze wymieszać. Gotować przez kolejne 10 do 15 minut, lub aż ładnie zgęstnieje.Sos może być podawany na ciepło lub na zimno i może być wykonany do dwóch dni przed czasem. Przechowywać w lodówce, szczelnie przykryte.