Sos z podrobów indyka
Sos z podrobów z indyka może być właśnie tym sosem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 38 kalorii . Ten przepis bez nabiału jest przeznaczony dla 14 osób i kosztuje 18 centów za porcję . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka bulionu z kurczaka w kartonie, soli, jajek na twardo i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 29% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy obejmują Beef Steak With Vegetable Gravy , Breakfast Biscuits and Gravy i Korean-Style Hamburg Steak w Tomato Gravy .
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj podroby, bulion z kurczaka, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia; gotuj przez 5-6 minut.
Zdjąć z ognia. Odcedzić podroby; wlać z powrotem soki z gotowania do patelni. Odłożyć 2 łyżki soków. Drobno posiekać podroby; dodać podroby i jajka do patelni. Gotować i mieszać przez 1 minutę.
W małej misce wymieszaj mąkę i odłożone soki z gotowania; stopniowo wlej do patelni. Gotuj i mieszaj przez 5-7 minut lub do momentu zgęstnienia.