Sos Z Orzechów Sosnowych
Sos z orzechów sosnowych może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 619 kalorii, 6G białka, oraz 58 g tłuszczu. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jeśli masz sól i pieprz, patelnia do pieczenia i miarki kapieli z jałowca i ziół pieczonego indyka, mąki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Listwy mocujące daty i nakrętki, oraz Borówka Banan Orzech Pieczone Płatki Owsiane.
Instrukcje
W średnim rondlu na dużym ogniu, doprowadzić 6 szklanki wody, karkówka z indyka, cebula, i liście laurowe do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotowania na wolnym ogniu i gotować, niezakłócony, 1 godzinę. Weź zapasy od ciepła i odkształć. Wyrzucić substancje stałe i odstawić zapas na bok.
Moździerzem i tłuczkiem zmiel orzeszki piniowe na szorstką pastę; lub w robocie kuchennym pulsuj do szorstkiej pasty, uważając, aby nie puree. Odstaw pastę na bok.
Wlać tłuszcz z kapieli z patelni do miski i odstawić (soki rezerwowe pozostawione w miarce). Ustaw patelnię do pieczenia na górze pieca, aby obejmowała dwa palniki; zmień je na średnie niskie.
Dodaj 1/2 szklanki tłuszczu (jeśli nie masz wystarczająco dużo, dodaj masło, aby uzyskać 1/2 szklanki).
Ubić w mące. Gotować, ubijając, aż mąka będzie głęboko rumiana i ma orzechowy aromat, około 3 minut.
Jeszcze ubijając, wlać soki z patelni reserved i zapas reserved. Użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni, a następnie wymieszać zarezerwowaną pastę z orzechów sosnowych i ubijać, aż sos będzie gładki. Podnieść ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia.
Gotować, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył metalowej łyżki, 3 do 4 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wlać do sosu przez drobny sitko siatkowe, jeśli chcesz, i podawać natychmiast.