Sos Z Indyka
Sos z indyka wymaga ok. 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 472 kalorie, 27g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubi ten sos. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, marchew, skrzydełka z indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Miso-natarty Indyk z sosem z indyka, oraz Sos Z Indyka.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Włożyć skrzydełka indyka do małej patelni do pieczenia i upiec je, aż będą złote, o 30 protokół.
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew, czosnek, zioła, i pieprz i gotować przez 5 protokół.
Dodać skrzydełka z indyka.
Wlać trochę wody do patelni i zeskrobać wszystkie rumiane kawałki na dnie; dodać to do garnka. Przykryj wszystko w garnku zimną wodą o 1 cal i zagotuj, odtłuszczając pianę, która unosi się na powierzchnię. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 1 1/2 do 2 godzin. Odcedzić ciała stałe i wyrzucić. Wytrzeć garnek i umieścić go na średnim ogniu. Roztopić masło z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i dodać mąkę. Zasmażkę gotować, często mieszając, aż uzyska złoty kolor. Powoli trzepać w napięty czas uważając, aby wypracować wszelkie grudki. Gotować, aż sos zgęstnieje, o 10 do 15 protokół.