Sos z czerwonych Małży z pomidorków wiśniowych z Linguini
SOS Cherry Tomato Red Clam z Linguini może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 54 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz łodygi oregano, masło, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Linguini z sosem z małży, Linguini z sosem z małży, oraz Linguini z sosem z małży.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia do makaronu, słonej wody i gotować makaron tylko nieśmiały al dente.
Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim lub średnim ogniu.
Dodać anchois i roztopić w oleju.
Dodaj pomidory, cebulę i czosnek na patelnię, doprawić pokruszonymi płatkami czerwonej papryki, oregano, pietruszka i pieprz, saute, aż pomidory i cebula będą miękkie, 8 do 10 protokół.
Dodać wino i zmniejszyć na 1 lub 2 minuty, roztopić masło w sosie i dodać małże do garnka. Przykryć garnek i gotować małże, aż się otworzą, 6 do 7 protokół.
Usuń nieotwarte małże i dodaj makaron na patelnię. Wrzucić linguini z sosem przez około 2 do 3 minut, więc makaron wchłania smaki.
Do makaronu dodać bazylii i smaku, aby dostosować przyprawy.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.