Sos Pieczarkowy Z Indyka
Sos z pieczarkami z indyka może być tylko sosem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 445 kalorii, 10g białka, oraz 39g tłuszczu. 16 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, kapiele z indyka, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 50%. Spróbuj Indyk borowikowy z sosem grzybowym, SOS Pieczarkowo-Rozmarynowy Z Indyka, oraz Udka indyka z sosem grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu i gotować grzyby, aż będą rumiane i masło będzie jasne, 1 do 1 1/2 godziny.
Grzyby usunąć, grubo posiekać i odstawić. Nie powinno być o 1 szklanka masła lewo w garnku; ubić mąkę do masła, i delikatnie gotować na małym ogniu, aż mieszanina mąki zamienia mahoń brązowy kolor, o 20 protokół.
Ubić bulion z kurczaka; doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, aby zagęścić wywar.
Wlać kapiące indyka do rondla, następnie gotować i mieszać cebulę i seler w kapiących na średnim ogniu, aż cebula zacznie się brązowieć, o 20 protokół. Do zagęszczonego wywaru mieszamy kapiele i warzywa. Doprowadzić sos do delikatnego wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez około 20 protokół do mieszania smaków. Wymieszać posiekane grzyby, a następnie doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne.