SOS Mignonette do ostryg
Przepis sos Mignonette do ostryg może być wykonany w około 4 godziny i 15 minut. Ten sos ma 340 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny i lacto ovo przepis wegetariański służy 1 i kosztuje 2,01 zł za porcję. Ten przepis z Simply Recipes ma 128 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ocet, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Ostrygi na pół muszli z sosem Mignonette, Ostrygi Na Pół Muszli Z Sosem Mignonette, oraz Ostrygi Na Pół Muszli Z Sosem Verjus Mignonette.
Instrukcje
Szalotki drobno mielić: obrać i grubo posiekać.
Włóż je do robota kuchennego i pulsuj kilka razy, aż szalotki zostaną drobno mielone, ale nie papka, z kawałkami nie mniejszymi niż końcówka zapałki.
Można również drobno mielone ręcznie, jeśli chcesz. Zaletą korzystania z robota kuchennego jest to, że miska z maszynką wychwytuje cały płyn uwalniany przez szalotkę podczas mielenia, co poprawi smak mignonetki.
Wymieszać z octem białym, octem ryżowym, cukrem, solą:
Zmielone szalotki i wszelkie wydzielone z nich płyny umieścić w niereaktywnej (szklanej lub pyrexowej) misce.
Dodaj biały ocet, ocet ryżowy, cukier i sól. Wymieszać widelcem.
Dodać świeżo rozgnieciony biały pieprz. Wymieszać widelcem.
Chill: przykryć folią i schłodzić w lodówce przez minimum cztery godziny. Aby uzyskać najlepsze wyniki, przechowuj przez co najmniej 2 dni przed użyciem.
Smak mignonette będzie lepiej mieszany, im dłużej siedzi. Możesz zauważyć, że zmiażdżone białe ziarna pieprzu mogą opadać na dno miski, gdy mignonette spoczywa. Jeśli to zobaczysz, po prostu trochę zamieszaj.
Mignonette będzie trwać do miesiąca w lodówce.
Aby służyć, shuck ostrygi. (Oto doskonały film Serious Eats o tym, jak przeciąć ostrygę.) Upewnij się, że Ostryga jest luźna w skorupce przed podaniem.
Zwykle SOS mignonette podaje się w małej misce z małą łyżką, obok ostryg na talerzu (lub jak mówią Francuzi, "plateau de coquillages"). Ludzie mogą zgarnąć niewielką ilość mignonette (1/8 łyżeczki lub tak) na ostrygi przed jedzeniem.