SOS Mignonette do ostryg

SOS Mignonette do ostryg
Przepis sos Mignonette do ostryg może być wykonany w około 4 godziny i 15 minut. Ten sos ma 340 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny i lacto ovo przepis wegetariański służy 1 i kosztuje 2,01 zł za porcję. Ten przepis z Simply Recipes ma 128 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ocet, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Ostrygi na pół muszli z sosem Mignonette, Ostrygi Na Pół Muszli Z Sosem Mignonette, oraz Ostrygi Na Pół Muszli Z Sosem Verjus Mignonette.

Instrukcje

1
Szalotki drobno mielić: obrać i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Mięso MieloneMięso Mielone
2
Włóż je do robota kuchennego i pulsuj kilka razy, aż szalotki zostaną drobno mielone, ale nie papka, z kawałkami nie mniejszymi niż końcówka zapałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Można również drobno mielone ręcznie, jeśli chcesz. Zaletą korzystania z robota kuchennego jest to, że miska z maszynką wychwytuje cały płyn uwalniany przez szalotkę podczas mielenia, co poprawi smak mignonetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Wymieszać z octem białym, octem ryżowym, cukrem, solą: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Zmielone szalotki i wszelkie wydzielone z nich płyny umieścić w niereaktywnej (szklanej lub pyrexowej) misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Dodaj biały ocet, ocet ryżowy, cukier i sól. Wymieszać widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Dodać świeżo rozgnieciony biały pieprz. Wymieszać widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
8
Chill: przykryć folią i schłodzić w lodówce przez minimum cztery godziny. Aby uzyskać najlepsze wyniki, przechowuj przez co najmniej 2 dni przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
9
Smak mignonette będzie lepiej mieszany, im dłużej siedzi. Możesz zauważyć, że zmiażdżone białe ziarna pieprzu mogą opadać na dno miski, gdy mignonette spoczywa. Jeśli to zobaczysz, po prostu trochę zamieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz BiałyPieprz Biały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Mignonette będzie trwać do miesiąca w lodówce.
11
Aby służyć, shuck ostrygi. (Oto doskonały film Serious Eats o tym, jak przeciąć ostrygę.) Upewnij się, że Ostryga jest luźna w skorupce przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
12
Zwykle SOS mignonette podaje się w małej misce z małą łyżką, obok ostryg na talerzu (lub jak mówią Francuzi, "plateau de coquillages"). Ludzie mogą zgarnąć niewielką ilość mignonette (1/8 łyżeczki lub tak) na ostrygi przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawSos
Magazyn