SOS Mignonette do ostryg

SOS Mignonette do ostryg
Przepis sos Mignonette do ostryg może być wykonany w około 4 godziny i 15 minut. Ten sos ma 340 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny i lacto ovo przepis wegetariański służy 1 i kosztuje 2,01 zł za porcję. Ten przepis z Simply Recipes ma 128 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ocet, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Ostrygi na pół muszli z sosem Mignonette, Ostrygi Na Pół Muszli Z Sosem Mignonette, oraz Ostrygi Na Pół Muszli Z Sosem Verjus Mignonette.

Instrukcje

1
Szalotki drobno mielić: obrać i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mięso MieloneMięso Mielone
2
Włóż je do robota kuchennego i pulsuj kilka razy, aż szalotki zostaną drobno mielone, ale nie papka, z kawałkami nie mniejszymi niż końcówka zapałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Można również drobno mielone ręcznie, jeśli chcesz. Zaletą korzystania z robota kuchennego jest to, że miska z maszynką wychwytuje cały płyn uwalniany przez szalotkę podczas mielenia, co poprawi smak mignonetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Wymieszać z octem białym, octem ryżowym, cukrem, solą: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Zmielone szalotki i wszelkie wydzielone z nich płyny umieścić w niereaktywnej (szklanej lub pyrexowej) misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Dodaj biały ocet, ocet ryżowy, cukier i sól. Wymieszać widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Dodać świeżo rozgnieciony biały pieprz. Wymieszać widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
8
Chill: przykryć folią i schłodzić w lodówce przez minimum cztery godziny. Aby uzyskać najlepsze wyniki, przechowuj przez co najmniej 2 dni przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
9
Smak mignonette będzie lepiej mieszany, im dłużej siedzi. Możesz zauważyć, że zmiażdżone białe ziarna pieprzu mogą opadać na dno miski, gdy mignonette spoczywa. Jeśli to zobaczysz, po prostu trochę zamieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz BiałyPieprz Biały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Mignonette będzie trwać do miesiąca w lodówce.
11
Aby służyć, shuck ostrygi. (Oto doskonały film Serious Eats o tym, jak przeciąć ostrygę.) Upewnij się, że Ostryga jest luźna w skorupce przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
12
Zwykle SOS mignonette podaje się w małej misce z małą łyżką, obok ostryg na talerzu (lub jak mówią Francuzi, "plateau de coquillages"). Ludzie mogą zgarnąć niewielką ilość mignonette (1/8 łyżeczki lub tak) na ostrygi przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawSos
Magazyn