SOS Hollandaise
SOS Hollandaise może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 718 kalorii, 18g białka, oraz 66 g tłuszczu. 136 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka jaj w koszulce, pieprz cayenne, ocet estragonowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Spróbuj SOS Hollandaise, SOS Hollandaise, oraz SOS Hollandaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 125 g masła w rondlu i usunąć z powierzchni wszelkie białe cząstki stałe. Trzymaj masło ciepłe.
W metalowej lub szklanej misce zmieści się 2 żółtka, łyżeczka białego wina lub octu estragonowego, szczypta soli i odrobina lodowatej wody.
Ubijaj przez kilka minut, następnie umieść miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą i ubijaj nieprzerwanie, aż będzie blada i gęsta, około 3-5 minut.
Zdjąć z ognia i powoli ubijać w roztopionym maśle, kawałek po kawałku, aż wszystkie włączone i masz kremowy hollandaise. (Jeśli robi się zbyt gęsty, dodaj odrobinę wody.)
Doprawić wyciśniętym sokiem z cytryny i odrobiną pieprzu cayenne. Utrzymuj ciepło, aż będzie potrzebne.
Aby zrobić jajka po benedyktyńsku, tosty 2 połówki muffinki, na wierzch każdej połowy plasterkiem rozgrzanej szynki i jajkiem w koszulce, i łyżką na Hojny pomocy hollandaise.