Sos Do Makaronu Z Pieczoną Czerwoną Papryką

Pieczony sos do makaronu z czerwonej papryki może być tylko bezglutenowe i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Na 2,04 zł za porcję, dostajesz sos, który serwuje 6. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, ząbki czosnku, cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 395 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pastan w sosie z pieczonej czerwonej papryki / makaron z pieczonej czerwonej papryki / Easy Pasta s Dla Dzieci, Makaron z pieczonym sosem z czerwonej papryki, oraz Makaron z pieczonym sosem z czerwonej papryki.
Instrukcje
Namoczyć słoiczki papryki w wodzie: jeśli używasz słoiczki papryki, odsączyć marynatę i moczyć je w dużej misce z zimną wodą. Jeśli pominiesz ten krok, sos stanie się zbyt kwaśny. Moczyć przez 10-15 minut przed kontynuowaniem.
Rozgrzać oliwę w garnku na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż zwiędnie i przezroczysty, o 3 protokół.
Posypać trochę soli na cebuli, jak gotować.
Dodać czosnek i szałwię, następnie anchois, następnie pastę pomidorową:
Dodać czosnek i szałwia, dobrze wymieszać, i smażyć kolejną minutę.
Wymieszać w anchois, rozbijając je, i gotować jeszcze 1 minutę.
Wymieszaj pastę pomidorową i gotuj przez 2-3 minuty, często mieszając, aż pasta zacznie się czerwienić.
Dodać czerwone Wino i dobrze wymieszać. Włącz ciepło do wysokiej i niech to zagotować o połowę. Wymieszać z pieczoną czerwoną papryką i odwrócić ogień z powrotem do średniej.
Niech to gotować na wolnym ogniu przez 10-20 minut-to dość wyrozumiałe w tym momencie. Po prostu chcesz, aby papryka była gotowana i miękka.
Przecier: SOS przecier w blenderze. Być może trzeba to zrobić partiami, ponieważ nie chcesz napełnić blendera więcej niż 2/3 na raz.
Przecier SOS, zaczynając od maszyny na niskim przez 1-2 minuty, aby rozbić duże kawałki. Wyłączyć blender i zeskrobać boki w dół. Włącz go ponownie i zaczynając od ustawienia niskiego, ustaw go na najwyższe ustawienie. Przecier przez co najmniej minutę, aż będzie gładki.
Dodaj przyprawy: powrót sos na patelnię i ciepła do średnio-niskie. Smak soli i dodać trochę w razie potrzeby.
Dodaj cayenne lub gorącej papryki, wraz z wędzoną papryką, jeśli masz jakieś. Jeśli chcesz, pomaga łyżeczka cukru, jeśli papryka nie jest już wystarczająco słodka. Utrzymuj SOS ciepły podczas przygotowywania makaronu.
Zrób makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, w zależności od rodzaju makaronu, którego używasz.
Makaron podawać z sosem: aby służyć, odcedzić ugotowany makaron i umieścić go w dużej misce. Chochla trochę sosu na makaron i wymieszać z szczypcami do połączenia. Chcesz pokryć wszystkie makaron równomiernie. Podzielić na porcje.
Udekoruj startym serem i mieloną świeżą szałwią.
Podawać z czerwonym winem o średniej zawartości lub wytrawną różą.