Sos Curry z ostrą i słodką papryką z kurczakiem, jagnięciną lub wołowiną
Przepis na gorącą i słodką paprykę sos Curry z kurczakiem, jagnięciną lub wołowiną może zaspokoić Twoje indyjskie pragnienie w okolicy 2 godziny i 25 minut. Jedna porcja zawiera 693 kalorie, 50g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,39 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako drogi sos. Mieszanka papryki, liście kolendry, chile papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Klopsiki z kurczaka w sosie curry z czerwonej papryki, Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, oraz Kurczak w sosie ze słodkiej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Marynować mięso posypane solą, pieprzem i papryką w soku z limonki przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Uncje Płynu świeżej Wody
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Woda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku, następnie dodać kolendrę, kminek, kurkumę i kardamon i mieszać do bardzo pachnącego, 1 minutę. Następnie dodać czosnek, paprykę słodką i ostrą, imbir, cebulę i trochę soli i pieprzu. Zmiękczyć przez 5 minut częściowo przykryte, a następnie dodać passata, bulion, chutney, liść laurowy, laskę cynamonu i pokrojone w kostkę pomidory. Dusić na małym ogniu, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Nigl Freiheit Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.