Sos Curry z ostrą i słodką papryką z kurczakiem, jagnięciną lub wołowiną

Sos Curry z ostrą i słodką papryką z kurczakiem, jagnięciną lub wołowiną
Przepis na gorącą i słodką paprykę sos Curry z kurczakiem, jagnięciną lub wołowiną może zaspokoić Twoje indyjskie pragnienie w okolicy 2 godziny i 25 minut. Jedna porcja zawiera 693 kalorie, 50g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,39 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako drogi sos. Mieszanka papryki, liście kolendry, chile papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Klopsiki z kurczaka w sosie curry z czerwonej papryki, Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, oraz Kurczak w sosie ze słodkiej papryki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Marynować mięso posypane solą, pieprzem i papryką w soku z limonki przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku, następnie dodać kolendrę, kminek, kurkumę i kardamon i mieszać do bardzo pachnącego, 1 minutę. Następnie dodać czosnek, paprykę słodką i ostrą, imbir, cebulę i trochę soli i pieprzu. Zmiękczyć przez 5 minut częściowo przykryte, a następnie dodać passata, bulion, chutney, liść laurowy, laskę cynamonu i pokrojone w kostkę pomidory. Dusić na małym ogniu, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
KurkumaKurkuma
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
PassataPassata
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4
Usuń zatokę i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
5
Do sosu dodać marynowane mięso i dusić do miękkości. Zwiędnąć szpinak do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
Podawać, lub schłodzić i przechowywać w lodówce lub zamrażarce na make-ahead posiłek.
7
Podawać curry z chlebem naan i / lub nad ryżem z odrobiną jogurtu do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaanNaan
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Dekoruj kolendrą i plasterkami szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony

Składniki

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Nigl Freiheit Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn