Sos brioszkowy z kiełbasą
Jeśli masz około 1 godziny i 40 minut do spędzenia w kuchni, Sausage Brioche Dressing może być niesamowitym przepisem bez nabiału do wypróbowania. Za 85 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 144 kalorie . 55 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup bochenek brioszki, wieprzową kiełbasę śniadaniową, bulion i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 33% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy to Balthazar Brioche French Toast , Braided Brioche i Brioche Bread Pudding .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Rozłóż brioszkę na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika, aż lekko się zrumieni, około 10 minut. Odstaw w dużej misce.
Na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu dodaj kiełbasę i rozdrobnij ją na kawałki łyżką. Smaż, aż się zrumieni, a następnie przełóż ją do miski z brioszką.
Dodaj seler do wytopionego tłuszczu z kiełbasy i gotuj, aż zmięknie, około 4–5 minut.
Włóż kiełbasę do miski na brioszkę. Dodaj bulion i szałwię i mieszaj, aż brioszka wchłonie większość płynu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przenieś dressing do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali i piecz bez przykrycia przez 20 minut. Przykryj folią i piecz, aż wierzch będzie złocistobrązowy, kolejne 20 do 25 minut.