Sos barbecue z rabarbarem
Sos barbecue z rabarbarem może być właśnie tym przepisem na barbecue , którego szukasz. Za 23 centy za porcję otrzymujesz sos dla 18 osób. Jedna porcja zawiera 111 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup rabarbar, wodę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Dzień Ojca . Ten przepis z Taste of Home ma 61 fanów. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy obejmują koreański sos barbecue , pikantny słodki sos barbecue i azjatyckie roladki z sałaty z kurczakiem barbecue .
Instrukcje
W małym rondelku zagotuj rabarbar i wodę. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5-6 minut lub do miękkości.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Umieść rabarbar w blenderze lub robocie kuchennym; przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstaw.
W tym samym rondlu podsmaż cebulę na oliwie, aż zmięknie.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Dodaj pozostałe składniki.
Wymieszaj z puree z rabarbaru, aż się połączy. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut. Użyj jako sosu do grillowanego mięsa. Przechowuj w lodówce.