Sos Żurawinowy Z Czerwonego Wina

Sos Żurawinowy Z Czerwonego Wina
Przyprawiony sos żurawinowy z czerwonego wina może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mielone ziele angielskie, mieloną gałkę muszkatołową, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wolno Gotujące Wino Z Białej Żurawiny, Przyprawiona Wołowina W Sosie Z Czerwonego Wina, oraz Łosoś Z Sosem Z Czerwonego Wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz żurawinę, cukier, wino, syrop, melasę, imbir, skórkę pomarańczową, cynamon, sól, gałkę muszkatołową i ziele angielskie w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jagody zaczną pękać, około 5 minut. Nacisnąć jagody z boku patelni drewnianą łyżką i nadal gotować, aż jagody się rozpadną, a sos zgęstnieje do konsystencji dżemu, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
MelasaMelasa
JagodyJagody
ImbirImbir
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
CukierCukier
SólSól
WinoWino
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 30 minut. Dostosuj konsystencję z wodą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Podawać natychmiast lub umieścić w hermetycznym pojemniku i przechowywać w lodówce. Można podawać na zimno lub odgrzewane.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn