Sorbet z owoców cytrusowych
Potrzebujesz deseru bezglutenowego i bezmlecznego ? Sorbet z owoców cytrusowych może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 129 kalorii , 3 g białka i 1 g tłuszczu . Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,52 USD za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup sok pomarańczowy, sok z cytryny, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 58% . Ten wynik jest solidny. Spróbuj sorbetu żurawinowego z mango , sałatki z buraków i sera pleśniowego z cytrusowym sosem vinaigrette i lukrecji o smaku słodkich cytrusów, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małym rondlu posyp żelatyną sok pomarańczowy; odstawić na 1 minutę. Wymieszaj cukier, sok z cytryny i skórkę. Gotuj na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna i cukier całkowicie się rozpuszczą.
Zdejmij z ognia; ostudzić przez 10 minut.
Umieść truskawki i mus jabłkowy w blenderze.
Dodaj mieszaninę żelatyny; przykryć i przetwarzać, aż będzie gładkie.
Wlać do płytkiego pojemnika do zamrażania. Przykryj i zamroź na 1 do 1-1/2 godziny lub do częściowego stwardnienia.
Przełożyć do dużego naczynia; ubijaj na średniej prędkości przez 2 minuty. Wróć do pojemnika zamrażarki; zamrażać 2-3 godziny dłużej lub do momentu, aż będzie twarde.
Wyjąć z zamrażarki na 10 minut przed podaniem.