Sorbet mandarynkowy i Prosecco
Sorbet mandarynkowy i Prosecco może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 100 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 15 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka wody, prosecco, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Sorbet Śliwkowy Prosecco, Sorbet Mandarynkowy, oraz Sorbet Z Kolendry Mandarynkowej.
Instrukcje
Połącz cukier i 3/4 szklanki wody w małachsaucepan. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukry rozpuszczą się. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia.
Przenieść syrop do średniej miski i chilluntil zimne, około 2 godzin.
Dodaj napięty sok mandarynkowy, Prosecco i drobno startą skórkę mandarynki do syropu;trzepaczką, aby dobrze się zmiksować.
Przenieść mieszaninę do maszyny do kremu i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść sorbet do pojemnika zamrażarki.Przykryć szczelnie pokrywką i zamrozić do uzyskania jędrności, co najmniej 8 godzin lub przez noc. DO AHEAD: Canbe wykonane 3 dni do przodu. Zamrozić.
Podziel sorbet między kieliszki do wina lub kieliszki do wina.