Sorbet czekoladowo-malinowy na tydzień czekolady
Czekoladowo-malinowy Sorbet na czekoladowy tydzień to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie deser. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ¾ szklanki kakao w proszku, maliny oz, ¾ łyżki soku z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sorbet malinowo-różany z białą czekoladą, Mini naleśniki z sorbetem malinowym i sosem czekoladowym, oraz Zdrowa czekolada Malina miękkie podawać z wysokobiałkowym syropem czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze cztery składniki są na puree z malin.
Na patelnię włożyć wodę i cukier, doprowadzić do wrzenia i pozostawić do ostygnięcia.
Umieść Maliny w robocie kuchennym i dodaj syrop cukrowy i sok z cytryny. Blitz do gładkiego puree, a następnie przejść przez sito.
Drugą porcję wody i cukru umieścić w rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj kakao w proszku i nadal gotować na małym ogniu przez 2-3 protokół.3 przełożyć mieszaninę przez drobne sito do miski zawierającej posiekaną czekoladę.
Wymieszać, aż czekolada się rozpuści i będzie całkowicie gładka. Szybko schłodzić nad lodem (łaźnia wodna), a następnie wymieszać z puree malinowym.
Mieszankę ubijać w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Jeśli nie masz Maszyny do lodów, ubijaj ręcznie.
Wymieszać w misce i zamrozić na około 90 minut, aż zacznie zamarzać na brzegach. Dobrze wymieszać, następnie powtórzyć proces jeszcze dwa razy, aż mieszanina będzie gładka i zamrożona.