Soondubu Jjigae (Koreański Gulasz Z Tofu)

Soondubu Jjigae (Koreański Gulasz Z Tofu)
Przepis Soondubu Jjigae (Koreański gulasz z miękkiego tofu) może zaspokoić Twoje Koreańskie pragnienie w przybliżeniu 20 minut. Na 2,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 20g białka, oraz 42g tłuszczu. 243 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka sardeli, bardzo sfermentowane kimchi, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Soondubu Jjigae, Koreański Pikantny Gulasz Z Miękkiego Tofu, oraz Gulasz Armii Koreańskiej (Budae Jjigae) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz kombu i anchois (jeśli używasz) i przykryj 1 litrem wody. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
KombuKombu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Odstawić 5 minut, a następnie odcedzić. Odrzuć ciała stałe i rezerwy bulionu. W międzyczasie osuszyć kimchi w drobnym sitku siatkowym ustawionym nad małą miseczką, ściskając, aby usunąć jak najwięcej płynu. Z grubsza posiekać kimchi i rezerwować kimchi i sok oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KimchiKimchi
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzać olej w 2 do 3 quart kamienia dolsot lub rondel na średnim ogniu, aż mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać brzuch wieprzowy i gotować, stale mieszając, aż tylko gotowane przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
5
Dodaj białka szalotki, czosnek i posiekane kimchi. Gotować, stale mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
KimchiKimchi
6
Dodaj sok z kimchi, gochujang i sos sojowy. Gotować, aż warzywa będą dobrze pokryte równomierną warstwą sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
GochujangGochujang
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
KimchiKimchi
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
7
Dodaj napięty bulion, kochukaru i miękki. Delikatnie wymieszać i podgrzać do wrzenia. Doprawić do smaku więcej kochukaru lub sosem sojowym w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
8
Zdjąć z ognia i dodać jajka. posypać zielenią scallion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
9
Podawać natychmiast, jeszcze gotując, delikatnie mieszając jajka do bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn