Przepis solone Lassi (Lhassi) z kminkiem i miętą może zaspokoić Twoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 15 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 78 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.04 za porcję. Sprawdza się jako raczej tani napój. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Mieszanka pełnego mleka jogurtu, woda gazowana, lód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Solone Miętowe Lassi, Solone Miętowe Lassi, oraz solone lassi, jak zrobić solone lassi / lassi s dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Jeśli nie podajesz natychmiast, przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku przez okres do 4 dni.Do serwowania: napełnij szklankę lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj 5 uncji lassi, top z 3 uncji wody gazowanej, i mieszać delikatnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Gazowana
Lassi
3
Dekoruj nasionami kminku i czarną solą, jeśli używasz.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nigl Freiheit Gruner Veltliner z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.