Solone Ciasto Czekoladowe Ganache
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj solonego ciasta czekoladowego Ganache. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę ciasto, jajko, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto maślano-bananowe z Posolonym ganache z gorzkiej czekolady, Wegańskie czekoladowe babeczki Ganache z solonym karmelem i maślanym kremem z ciemnej czekolady, oraz Czekoladowe Babeczki Z Solonym Ganache.
Instrukcje
Płaszcz 1 (9-calowy) Okrągły ciasto patelni z gotowania sprayu; pył z 2 łyżeczki mąki.
Zważyć lub lekko łyżką 3 uncje mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać w misce, wymieszać trzepaczką.
Umieść 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki masła w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane (około 5 minut).
Dodać jajko; dobrze wymieszać.
Dodać mieszankę mąki do mieszanki cukru na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Wymieszać wanilią.
Białka ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany za pomocą czystych, suchych ubijaków. Stopniowo dodawać 3 łyżki cukru, ubijając aż powstaną sztywne szczyty. Delikatnie złóż połowę mieszaniny białek jaj w mieszaninę mąki; złóż w pozostałej mieszaninie białek jaj. Zetrzeć 1/2 uncji czekolady; krotnie startej czekolady do ciasta.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 23 minuty lub aż drewniany kilof włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Posiekać pozostałe 2 uncje czekolady.
Połącz posiekaną czekoladę i 1 łyżkę masła w misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa na średnio 1 minutę lub do rozpuszczenia czekolady, mieszając co 15 sekund.
Rozprowadzić masę czekoladową na wierzchu ciasta; posypać równomiernie solą morską.