Sojowo-imbirowy Halibut gotowany na parze z warzywami

Halibut gotowany na parze sojowo-imbirowy z warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 42g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 7,67 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz julienne-cięte paprykę, groszek cukrowy, makaron soba gryki i kilka innych składników na rękę, można zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Halibut gotowany na parze ze świeżym imbirem, Halibut gotowany na parze z imbirem, pomarańczą i limonką, oraz Sake-gotowany na parze Halibut z imbirem i kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki, mieszając trzepaczką. Odstawić.
Złożyć 4 (16 x 12 cali) arkusze wytrzymałej folii aluminiowej w połowie w poprzek. Otwórz folię; Warstwa 2 łyżki marchwi, 1 łyżka cebuli, 1/4 szklanki groszku cukrowego, 1/4 szklanki grzybów i 1/4 szklanki papryki na połowie każdego arkusza folii. Zanurz filety w mieszaninie soi, obracając się równomiernie.
Umieść po jednym filecie na każdym kopcu warzyw. Łyżka pozostałej mieszanki sojowej równomiernie na każdej porcji. Fold folia na halibut; szczelnie uszczelnić krawędzie.
Umieścić opakowania na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425 przez 13 minut.
Wyjąć z piekarnika; odstawić 3 minuty.
Podczas pieczenia paczek, gotuj soba zgodnie ze wskazówkami opakowania, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą; odcedzić.
Miejsce 1 filiżanka soba na każdym z 4 talerzy. Dopełnij każdą porcję zawartością 1 opakowania.
Każdą porcję posypać 1 łyżką kolendry.
Nuta wina: soja, która jest słona, i jalapeos, które mają ogniste ciepło, oba potrzebują owocowego wina, aby złagodzić ich wpływ. Kalifornijski riesling działa dobrze. Większość kalifornijskich rieslingów jest bardzo owocowa i mniej chrupiąca niż ich europejskie odpowiedniki. Spróbuj Jekel Riesling 2005 Z Monterey ($13). -- Karen MacNeil
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio