Smażony szpinak z posiekanym jajkiem
Smażony szpinak z posiekanym jajkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Jeśli masz dziecko szpinak, pieprz, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szpinak, jajko i Harissa posiekana sałatka, Sałatka z posiekaną gruszką i szpinakiem, oraz Posiekany stek jagnięcy ze szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jajka w dużym rondlu. Przykryć wodą do 1 cala nad jajami i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 15 minut.
Odcedzić i spłukać zimną bieżącą wodą do ostygnięcia.
2 jajka pokroić wzdłuż na pół, wyjąć i wyrzucić żółtka. Grubo posiekać białka i pozostałe jajka.
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oleju w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 szklanki cebuli, i smażyć 5 minut lub aż rumiane.
Dodaj 1/2 łyżeczka czerwonej papryki; smażyć 30 sekund.
Dodaj połowę szpinaku; smażyć 3 minuty lub aż zwiędną.
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałym olejem, cebulą, czerwoną papryką i szpinakiem.
Umieścić mieszaninę szpinaku w durszlaku i dobrze osuszyć. Powrót mieszankę szpinak na patelnię; wymieszać z solą i czarnym pieprzem. Gotować na średnim ogniu 2 minuty lub do dokładnie ogrzanego, stale mieszając.
Posypać posiekanym jajkiem.