Smażony indyk ze szparagami
Smażone szparagi z indyka to danie główne bezglutenowe i bezmleczne . Za 2,7 dolara za porcję przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 294 kalorie , 27 g białka i 3 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 5 osób. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga marchewki, ząbków czosnku, brązowego ryżu i orzechów wodnych. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 92% . Ta ocena jest znakomita. Smażone szparagi w sosie z czarnej fasoli , Karela Fry/Bittergourd Fry i Asian Shrimp Stir-Fry są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Lekko spryskaj dużą patelnię lub wok sprayem do smażenia.
Dodaj indyka i smaż na średnio-wysokim ogniu, aż straci różowy kolor, około 5 minut.
Wyjmij i trzymaj w cieple. Smaż szparagi, marchewkę, cebulę, pieczarki, czosnek i imbir, aż warzywa będą chrupiące i miękkie, około 5 minut.
Wymieszaj wodę, sos sojowy i mąkę kukurydzianą; dodaj do patelni z kasztanami wodnymi. Gotuj i mieszaj, aż sos zgęstnieje i zacznie bulgotać. Włóż indyka z powrotem na patelnię i podgrzej.
Podawać z ryżem, udekorować pomidorami.