Smażony groszek i szynka
Smażony groszek i szynka to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól koszerną, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Smażone Szparagi Z Groszkiem, Smażony Groch I Szalotka, oraz Smażony Groszek Śnieżny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię z ciasną pokrywką na średnim ogniu, aż będzie gorąca, około 3 minut.
Dodać 2 łyżki masła i zawirować, aby stopić i pokryć patelnię.
Dodać cebulę lub szalotki, 1/2 łyżeczki soli, i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 4 do 5 protokół.
Dodać szynkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż trochę tłuszczu renders, o 3 protokół.Zwiększyć ciepło do wysokiej, dodać groszek, wodę i pozostałą 1/2 łyżeczki soli i wymieszać, aby połączyć. Gotować, przykryte, mieszając co kilka minut, aż groszek są tylko gotowane przez, o 6 protokół.
Zdjąć z ognia, dodać pozostałe 2 łyżki masła, skórkę z cytryny i sok z cytryny i wymieszać do połączenia. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub sokiem z cytryny.