Smażony antrykot z rozpływającym się masłem Maitre d'

Smażony Porterhouse z Oozing Maitre d' Butter to bezglutenowy i דל פחמימות,zny przepis na 4 porcje. Jedna porcja zawiera 480 kalorii , 37 g białka i 31 g tłuszczu . Za 3,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. Mieszanka steka Porterhouse, skórki z cytryny, sosu Worcestershire i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 58% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to : New York Strip With Beurre Maitre D'hotel , Pan Seared Fresh Maine Diver Scallops Creamy Avocado Champagne Grape Salad Teriyaki Cabernet Butter Sauce i Pan-seared salmon with Brown Butter Butter Sos z brązowego masła, limonki i pieczonych szparagów .
Instrukcje
Przygotuj masło: W średniej patelni do smażenia rozgrzej 2 łyżki masła na średnim ogniu, a następnie dodaj szalotki. Dopraw solą do smaku i smaż, aż będą przezroczyste, przez 3 do 5 minut.
Przełóż szalotki do średniej wielkości miski.
Dodaj zielony pieprz, musztardę, sok z cytryny, skórkę z cytryny i sos Worcestershire.
Ubij, aby wszystkie smaki zaczęły się łączyć. Użyj widelca, aby wymieszać pozostałe 8 łyżek masła. Dopraw solą i pieprzem do smaku i wmieszaj pietruszkę.
Zawiń masło w folię spożywczą lub papier pergaminowy i włóż do lodówki, aż do momentu użycia.
Rozgrzej żeliwną patelnię wystarczająco dużą, aby pomieścić stek, aż zacznie widocznie dymić. Użyj ręcznika kuchennego, aby „osączyć” nadmiar wilgoci z obu stron steka i dopraw solą i pieprzem. Wyłącz ogień pod patelnią i użyj pary szczypiec, aby umieścić stek prosto na patelni. Podnieś ogień i zrumień z pierwszej strony, 3 do 5 minut. Oprzyj się pokusie, aby go przesunąć podczas smażenia. Zmniejsz ogień i smaż przez kolejne 8 do 10 minut. Przewróć go na drugą stronę i zrumień przez 3 do 5 minut. Zmniejsz ogień i smaż przez kolejne 8 do 10 minut. Obróć stek na krawędzi z tłustą „czapką” i zrumień go przez 3 do 5 minut. Zmniejsz ogień i pozwól stekowi smażyć się przez kolejne 3 do 5 minut z każdej strony. Pokrój masło maitre d' na półcalowe krążki i odstaw na bok.
Sprawdzanie stopnia wysmażenia: Najprostszym sposobem sprawdzenia stopnia wysmażenia jest wykonanie małego nacięcia w środkowej kości w najgrubszej części steka. Powinien być nieco mniej wysmażony, niż byśmy chcieli, aby umożliwić „przeniesienie” gotowania i „wykończenie” steka poprzez włożenie go pod brojler. W przypadku krwistego steka porterhouse o grubości 2 1/2 cala gotowanie powinno zająć około 30 do 35 minut.
Dodaj około 4 minut dla średnio wysmażonego i 4 dodatkowe dla średnio wysmażonego. Jeśli używasz termometru do natychmiastowego odczytu, rzadkość rejestruje się między 125 a 130 stopni Fahrenheita. Dla średnio wysmażonego, 130 do 135 stopni Fahrenheita i między 135 a 140 stopni Fahrenheita dla średnio wysmażonego.
Zdejmij stek z patelni i przełóż go na deskę do krojenia, odstaw na 10 minut.
Pokrój w plastry i przenieś całość na żaroodporny talerz, a mięso nadal ułóż po obu stronach środkowej kości. Na stek połóż pojedynczą warstwę plasterków masła, włóż go pod brojler, aż masło zmięknie, około 30 do 45 sekund.