Smażony antrykot z rozpływającym się masłem Maitre d'

Smażony antrykot z rozpływającym się masłem Maitre d'
Smażony Porterhouse z Oozing Maitre d' Butter to bezglutenowy i דל פחמימות,zny przepis na 4 porcje. Jedna porcja zawiera 480 kalorii , 37 g białka i 31 g tłuszczu . Za 3,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. Mieszanka steka Porterhouse, skórki z cytryny, sosu Worcestershire i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 58% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to : New York Strip With Beurre Maitre D'hotel , Pan Seared Fresh Maine Diver Scallops Creamy Avocado Champagne Grape Salad Teriyaki Cabernet Butter Sauce i Pan-seared salmon with Brown Butter Butter Sos z brązowego masła, limonki i pieczonych szparagów .

Instrukcje

1
Przygotuj masło: W średniej patelni do smażenia rozgrzej 2 łyżki masła na średnim ogniu, a następnie dodaj szalotki. Dopraw solą do smaku i smaż, aż będą przezroczyste, przez 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesolone Masło, Plus 8 Dodatkowych łyżek, ZmiękczoneNiesolone Masło, Plus 8 Dodatkowych łyżek, Zmiękczone
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Przełóż szalotki do średniej wielkości miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodaj zielony pieprz, musztardę, sok z cytryny, skórkę z cytryny i sos Worcestershire.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Zielony PieprzZielony Pieprz
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
4
Ubij, aby wszystkie smaki zaczęły się łączyć. Użyj widelca, aby wymieszać pozostałe 8 łyżek masła. Dopraw solą i pieprzem do smaku i wmieszaj pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Zawiń masło w folię spożywczą lub papier pergaminowy i włóż do lodówki, aż do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecjowych Cukierków Typu „pociągnij I Obierz”24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecjowych Cukierków Typu „pociągnij I Obierz”
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Rozgrzej żeliwną patelnię wystarczająco dużą, aby pomieścić stek, aż zacznie widocznie dymić. Użyj ręcznika kuchennego, aby „osączyć” nadmiar wilgoci z obu stron steka i dopraw solą i pieprzem. Wyłącz ogień pod patelnią i użyj pary szczypiec, aby umieścić stek prosto na patelni. Podnieś ogień i zrumień z pierwszej strony, 3 do 5 minut. Oprzyj się pokusie, aby go przesunąć podczas smażenia. Zmniejsz ogień i smaż przez kolejne 8 do 10 minut. Przewróć go na drugą stronę i zrumień przez 3 do 5 minut. Zmniejsz ogień i smaż przez kolejne 8 do 10 minut. Obróć stek na krawędzi z tłustą „czapką” i zrumień go przez 3 do 5 minut. Zmniejsz ogień i pozwól stekowi smażyć się przez kolejne 3 do 5 minut z każdej strony. Pokrój masło maitre d' na półcalowe krążki i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
Sprawdzanie stopnia wysmażenia: Najprostszym sposobem sprawdzenia stopnia wysmażenia jest wykonanie małego nacięcia w środkowej kości w najgrubszej części steka. Powinien być nieco mniej wysmażony, niż byśmy chcieli, aby umożliwić „przeniesienie” gotowania i „wykończenie” steka poprzez włożenie go pod brojler. W przypadku krwistego steka porterhouse o grubości 2 1/2 cala gotowanie powinno zająć około 30 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek PorterhouseStek Porterhouse
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
3
Dodaj około 4 minut dla średnio wysmażonego i 4 dodatkowe dla średnio wysmażonego. Jeśli używasz termometru do natychmiastowego odczytu, rzadkość rejestruje się między 125 a 130 stopni Fahrenheita. Dla średnio wysmażonego, 130 do 135 stopni Fahrenheita i między 135 a 140 stopni Fahrenheita dla średnio wysmażonego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Zdejmij stek z patelni i przełóż go na deskę do krojenia, odstaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Pokrój w plastry i przenieś całość na żaroodporny talerz, a mięso nadal ułóż po obu stronach środkowej kości. Na stek połóż pojedynczą warstwę plasterków masła, włóż go pod brojler, aż masło zmięknie, około 30 do 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
6
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn