Smażone Wontony Pomarańczowo-Imbirowe

Smażone Wontony Pomarańczowo-Imbirowe
Smażone wontony pomarańczowo-imbirowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz opakowania wonton, obfite łyżki pomarańczowej marmolady, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Smażone brokuły z pomarańczą i imbirem, Wontony Z Kurczaka W Rosole Sojowym Imbirowym, oraz Smażone Wontony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W grubym dnie, proste, średnie saute patelni, dodać wystarczająco dużo oleju, aby osiągnąć co najmniej 1-cal po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Podgrzać na średnim i wysokim ogniu.
3
W małej misce, wymieszać pomarańczową marmoladę, imbir, serek, cynamon, i sól, aż bardzo dobrze wymieszać. Napełnij każdy wonton zaokrągloną łyżeczką nadzienia i posmaruj trochę wody wzdłuż krawędzi ciasta wonton. Wchodzisz na pół po przekątnej i szczypta wontons zamknięte, co Trójkąty. (Zrobić wszystkie wontony przed smażeniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada PomarańczowaMarmolada Pomarańczowa
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Pracując partiami, ostrożnie smaż wontony 3 lub 4 na raz, tylko do złotego brązu, 3 do 4 minut, obracając raz.
5
Usuń wontons i wszelkie plamy nadmiar oleju na ręczniku papierowym. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut przed podaniem, ponieważ nadzienie będzie wyjątkowo gorące. Lekko posypać cukrem cukierniczym i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn