Smażone w głębokim tłuszczu kęsy z czarnego groszku i szynki ze słodkim sosem żurawinowym
Smażone w głębokim tłuszczu Czarnooki pekan i szynka z słodkim sosem żurawinowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 15g białka, oraz 6G tłuszczu. Za $1.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka pieprzu, sosu żurawinowego, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 67%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Placki Z Groszku Czarnookiego Z Sosem Miodowo-Sriracha, Dip z groszku i szynki czarnooki, oraz Sałatka z szynką i czarnym groszkiem.
Instrukcje
1
W dużej misce połącz groszek, szalotkę, paprykę i szynkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Szalotka
Groch
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Dodaj skrobię kukurydzianą, białka, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Skrobia Kukurydziana
Białka Jaj
3
W małym rondelku połącz sos żurawinowy, syrop i czosnek w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
Czosnek W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Podgrzewaj, aż będzie ciepły. Przykryj i trzymaj w cieple.
5
Rozgrzej olej w holenderskim piekarniku lub frytkownicy, aż osiągnie 325 stopni F. pracując partiami i używając 2 łyżeczek do herbaty, ostrożnie wsuń małe porcje (kęsy) mieszanki grochu do gorącego oleju. Uwaga: mieszanka grochu nie jest zbyt jędrna, więc trzeba je wsunąć do gorącego oleju
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
6
bardzo powoli zachowają swój kształt. Smażyć na głębokim tłuszczu przez około 5 minut lub na złoty kolor i chrupiące.
7
Wyjmij z oleju i osusz na blasze wyłożonej ręcznikiem papierowym.