Smażone w głębokim tłuszczu kęsy z czarnego groszku i szynki ze słodkim sosem żurawinowym

Smażone w głębokim tłuszczu kęsy z czarnego groszku i szynki ze słodkim sosem żurawinowym
Smażone w głębokim tłuszczu Czarnooki pekan i szynka z słodkim sosem żurawinowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 15g białka, oraz 6G tłuszczu. Za $1.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka pieprzu, sosu żurawinowego, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 67%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Placki Z Groszku Czarnookiego Z Sosem Miodowo-Sriracha, Dip z groszku i szynki czarnooki, oraz Sałatka z szynką i czarnym groszkiem.

Instrukcje

1
W dużej misce połącz groszek, szalotkę, paprykę i szynkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
SzalotkaSzalotka
GrochGroch
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodaj skrobię kukurydzianą, białka, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Białka JajBiałka Jaj
3
W małym rondelku połącz sos żurawinowy, syrop i czosnek w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Podgrzewaj, aż będzie ciepły. Przykryj i trzymaj w cieple.
5
Rozgrzej olej w holenderskim piekarniku lub frytkownicy, aż osiągnie 325 stopni F. pracując partiami i używając 2 łyżeczek do herbaty, ostrożnie wsuń małe porcje (kęsy) mieszanki grochu do gorącego oleju. Uwaga: mieszanka grochu nie jest zbyt jędrna, więc trzeba je wsunąć do gorącego oleju
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
bardzo powoli zachowają swój kształt. Smażyć na głębokim tłuszczu przez około 5 minut lub na złoty kolor i chrupiące.
7
Wyjmij z oleju i osusz na blasze wyłożonej ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Podawać razem z ciepłym sosem żurawinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
żurawinażurawina
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn