Smażone Paluszki Szparagowe
Smażone paluszki szparagowe wymagają ok. 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 26 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka skórki cytrynowej, olej roślinny, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Włoskie Paluszki Szparagowe, Chrupiące Parmezan Szparagi Paluszki, oraz Smażone Paluszki Serowe.
Instrukcje
Rozgrzać 1-calowy olej roślinny na głębokiej patelni na średnim ogniu.
W szerokiej misce ubić maślankę, paprykę, czarny pieprz i skórkę z cytryny.
Mąkę wlać do osobnej szerokiej miski.
Umieść papierowy talerz wyłożony ręcznikiem w pobliżu kuchenki.
1/3 szparagów zanurzyć w maślance.
Szparagi przełożyć na mąkę i obtrzeć.
Powtórz z drugą warstwą mieszanki maślanki i mąki.
Szparagi smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, 2 do 4 minut.
Przenieś do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza.
Powtórz proces ciasta i smażenia, aż wszystkie patyczki zostaną ugotowane.