Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa)
Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong XA) to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ząbek czosnku, tajski sos rybny, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to pan smażone tofu, jak zrobić pan smażone tofu z sosem orzechowym, Smażone Tofu z pikantnym sosem imbirowo-sezamowym, oraz Smażone tofu i grzyby Shiitake w pikantnym sosie z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Pokrój każdy blok Tofu w poprzek na 8 plastrów. Ułóż Tofu w jednej warstwie na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych. Przykryć tofu dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić 15 minut.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj tofu; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane. Odstawić i ogrzać.
Połącz cukier i sos rybny, mieszając trzepaczką do wymieszania.
Rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i czosnek; smażyć 3 minuty lub aż lekko rumiane.
Dodaj trawę cytrynową i chile; smażyć 2 minuty. Wymieszać mieszaninę cukru i gotować 1 minutę.
Podawać z trawą cytrynową z tofu.