Smażone małże z tajskim dżemem Chili i bazylią
Przepis smażone małże z tajskim dżemem Chili i bazylią może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w około 10 minut. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 266 kalorii, 12g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne dla Super Bowl. Kilka osób przygotowało ten przepis, A 92 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać małże, olej roślinny, nam prik pao i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażony kurczak Tajski z bazylią i papryką, Ryż Smażony Chili Z Krabem I Tajską Bazylią, oraz Jak gotować: Phat Kaphrao (Thai stir smażone mięso z bazylią i chilis) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni lub woku na średnim ogniu.
Dodać mielony czosnek i smażyć, aż będzie pachnący i po prostu zacznie się jasnobrązowy.
Zamieszać Nam Prik Pao; dobrze wymieszać.
Dodać małże i pokrojoną paprykę na patelnię; zamknąć pokrywkę. Wstrząsnąć małże wokół, aby upewnić się, że otwierają się i są gotowane równomiernie. Po około 2 minutach otwórz pokrywę. Wybierz małże, które się nie otwierają i wyrzuć je.
Dodaj sos rybny do smaku.
Wymieszać z liśćmi bazylii. Gdy zwiędną, wyjmij patelnię z ognia.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.