Smażone Liście Brukselki
Smażone liście brukselki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 69 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz brukselkę, sól i pieprz, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Żeberka pieczone z kasztanami i brukselką, Liście Brukselki I Chrupiąca Rzodkiewka Ogrodowa, oraz Liście brukselki z Chorizo i prażonymi migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brukselkę opłukać i osuszyć.
Wytnij około 1/4 cala od końca łodygi każdego kiełka i zacznij odrywać liście. Gdy trudno obrać dalej, przycinaj kolejne 1/4 cala i kontynuuj usuwanie liści. Powtórz, aby obrać wszystkie liście z kiełków; wyrzuć rdzenie.
Na patelni o średnicy od 10 do 12 cali na średnim ogniu, gdy jest gorąca, dodaj oliwę z oliwek, szalotkę, liście brukselki, natkę pietruszki i tymianek. Mieszaj, aż liście kiełków będą jasnozielone i lekko zwiędłe, ale nadal chrupiące, o 3 protokół.
Dodać sól i pieprz do smaku.