Smażone krewetki z okrą i limonką

Smażone krewetki z okrą i limonką
Ten przepis służy 4 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, kolendrę, limonkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Smażone krewetki i Okra, Pieczone krewetki i Okra Louisiana Po ' Boys, oraz Omlet z krewetek / stir-fried Eggs With Red Onions and Shrimp Recipe.

Instrukcje

1
Umieść krewetki w misce z sokiem, cukrem i szczyptą soli. Wrzucić do herbu i niech marynować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
SokSok
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść olej i masło w patelni non-stick i włączyć ciepło do wysokiej. Gdy piana masło ustępuje, dodać krewetki i marynaty i gotować, mieszając lub podrzucając, aż krewetki jest lekko rumiane, o 3 protokół (stanie się to szybko, ponieważ cukier będzie karmelizować szybko).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MasłoMasło
KrewetkiKrewetki
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść krewetki na talerz, a następnie zwrócić patelnię do pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PiecPiec
PatelniaPatelnia
4
Dodaj okra i gotować 3 do 5 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane i chrupiące. Jeśli wygląda na to, że okra będzie tłoczyć patelnię, z którą pracujesz, gotuj partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj około 1/2 szklanki wody do patelni i, na dużym ogniu, zeskrobać poluzować wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj kolendrę do patelni, krótko wszystko wymieszaj, a następnie przenieś okra i kolendrę na półmisek. Top z sauted krewetki i wlać sos na patelni na wszystkich. Sól do smaku, udekorować klinami limonki i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
KolendraKolendra
KrewetkiKrewetki
SOSSOS
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść krewetki na talerz, a następnie zwrócić patelnię do pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PiecPiec
PatelniaPatelnia
8
Dodaj okra i gotować 3 do 5 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane i chrupiące. Jeśli wygląda na to, że okra będzie tłoczyć patelnię, z którą pracujesz, gotuj partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj około 1/2 szklanki wody do patelni i, na dużym ogniu, zeskrobać poluzować wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj kolendrę do patelni, krótko wszystko wymieszaj, a następnie przenieś okra i kolendrę na półmisek. Top z sauted krewetki i wlać sos na patelni na wszystkich. Sól do smaku, udekorować klinami limonki i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
KolendraKolendra
KrewetkiKrewetki
SOSSOS
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
artykuł var
12
Typ_27_data = {};
13
artykuł
14
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn