Ten przepis służy 4 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, kolendrę, limonkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Smażone krewetki i Okra, Pieczone krewetki i Okra Louisiana Po ' Boys, oraz Omlet z krewetek / stir-fried Eggs With Red Onions and Shrimp Recipe.
Instrukcje
1
Umieść krewetki w misce z sokiem, cukrem i szczyptą soli. Wrzucić do herbu i niech marynować przez 5 minut.
Umieść olej i masło w patelni non-stick i włączyć ciepło do wysokiej. Gdy piana masło ustępuje, dodać krewetki i marynaty i gotować, mieszając lub podrzucając, aż krewetki jest lekko rumiane, o 3 protokół (stanie się to szybko, ponieważ cukier będzie karmelizować szybko).
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Masło
Krewetki
Cukier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść krewetki na talerz, a następnie zwrócić patelnię do pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Piec
Patelnia
4
Dodaj okra i gotować 3 do 5 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane i chrupiące. Jeśli wygląda na to, że okra będzie tłoczyć patelnię, z którą pracujesz, gotuj partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj około 1/2 szklanki wody do patelni i, na dużym ogniu, zeskrobać poluzować wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj kolendrę do patelni, krótko wszystko wymieszaj, a następnie przenieś okra i kolendrę na półmisek. Top z sauted krewetki i wlać sos na patelni na wszystkich. Sól do smaku, udekorować klinami limonki i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Wapienny
Kolendra
Krewetki
SOS
Ketmia Jadalna (okra)
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść krewetki na talerz, a następnie zwrócić patelnię do pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Piec
Patelnia
8
Dodaj okra i gotować 3 do 5 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane i chrupiące. Jeśli wygląda na to, że okra będzie tłoczyć patelnię, z którą pracujesz, gotuj partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj około 1/2 szklanki wody do patelni i, na dużym ogniu, zeskrobać poluzować wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodaj kolendrę do patelni, krótko wszystko wymieszaj, a następnie przenieś okra i kolendrę na półmisek. Top z sauted krewetki i wlać sos na patelni na wszystkich. Sól do smaku, udekorować klinami limonki i podawać natychmiast.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.