Smażone indyjskie ziemniaki z leniwym Raita

Smażone indyjskie ziemniaki z leniwym Raita
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać rozbite indyjskie ziemniaki z leniwym Raitan spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,19 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, ziemniaki russet, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Raita Indyjska (Cucumber Mix), Kurczak po indyjsku z Raitą, oraz Wieprzowina Indyjska z Raitą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki gotujemy do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2
Odcedzić i odstawić.
3
Na dużej patelni, gotować oliwę z oliwek, czosnek, cebula, kalafior, garam masala, kozieradka, kurkuma, nasiona gorczycy, nasiona kminku, płatki czerwonej papryki, i świeży imbir na średnim ogniu. Mieszać, aż przyprawy są dobrze rozmieszczone. Sól i pieprz do smaku. Gotuj, aż cebula będzie przezroczysta, a kalafior będzie prawie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
świeży Imbirświeży Imbir
Garam MasalaGaram Masala
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
KurkumaKurkuma
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać groszek i gotować jeszcze pięć minut. Być może będziesz musiał dodać trochę więcej oliwy z oliwek, jeśli wszystko zacznie wyglądać sucho.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5
Dodaj warzywa i ziemniaki do dużej miski i mieszać, aż dobrze połączone. Mieszam dość energicznie, tak, że ziemniaki się wszystkie rozbite.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodać posiekaną kolendrę i sok z cytryny ostatni i ponownie wymieszać. Sól i pieprz do smaku i podania!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1
Połącz składniki i wymieszaj, aż dobrze się połączą.
2
Podawać obok lub na szczycie ziemniaków i cieszyć!
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Laurenz V Charming Gruner Veltliner. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Laurenz V Charming Gruner Veltliner
Laurenz V Charming Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa Pikanteria Veltlinera tworzą fascynującyowocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatne owocekwasowość. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia84
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn