Smażona Yuca z pikantnym majonezem
Smażona Yuca z pikantnym majonezem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 4574 kalorii, 4G białka, oraz 496g tłuszczu. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 77 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz olej roślinny, pieprz Jalapeno, majonez i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażone ziemniaki i pikantny majonez, Awokado BLT ' s z pikantnym majonezem i smażonymi jajkami, oraz Smażone kanapki z Tomatillo i pikantnym majonezem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz yuca, podziel na pół w poprzek i pokrój w pałki o grubości od 1/2 do 3/4 cala.
Umieść w garnku i przykryj zimną wodą o 2 cale. Dobrze doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć na wolnym ogniu, i gotować do miękkości i yuca zaczyna strzępić, o 15 protokół.
Podczas gotowania yuca, połączyć majonez, Amarillo aji, sok z limonki, jalapeño, kolendra, i ser w słoiku blendera i zmiksować na dużej prędkości, aż będzie gładka. Alternatywnie, zmiksować w górę z blenderem ręcznym. W razie potrzeby doprawić do smaku solą. Odstawić.
Gdy yuca jest gotowany, podgrzać olej do 177° w frytkownicy, piecu holenderskim lub dużym woku na dużym ogniu. Dostosuj płomień, aby utrzymać temperaturę.
Dodać yuca i gotować, mieszając i przewracanie często, aż złoty kolor i chrupiące, o 3 protokół.
Przełożyć do wyłożonej ręcznikiem papierowym tacy i wstrząsnąć, aby odsączyć. Doprawić solą.
Podawać natychmiast z sosem do zanurzenia.