Smażona tilapia ze szparagami i pikantną miętową gremolatą
Smażona tilapia ze szparagami i pikantną miętową gremolatą może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ta bezglutenowa, bezmleczna, paleolityczna i pierwotna receptura zawiera 162 kalorie, 22 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 3,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 9 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i kup płatki pieprzu, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 97%, to danie jest wspaniałe. Pikantny gulasz jagnięcy z gremolatą z daktylem, miętą i pietruszką, tilapian i szparagi z pikantnym japońskim majonezem oraz tilapia gremolata z wstążkami warzywnymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Włóż koszyk do gotowania na parze do dużego garnka na głębokość 1 cala wrzącej, osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj szparagi; przykryj i gotuj na parze, aż będzie chrupiące, od 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
3
W małym naczyniu wymieszaj miętę, czosnek, skórkę z cytryny i płatki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
4
Posmaruj tilapię 1 łyżką oleju; dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Tilapia
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Dodaj 2 filety tilapii do gorącej patelni; gotuj, obracając raz, aż będzie całkowicie nieprzezroczysty, łącznie od 5 do 7 minut.
Pinot Noir, wino musujące i Pinot Grigio to świetny wybór do tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. The Cupcake Vineyards Pinot Noir z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Winnice Cupcake Pinot Noir
Wino to ma piękny granatowy odcień i mocny aromat czarnych wiśni, dojrzałych truskawek, czerwonych malin oraz nutę przypraw z kremowym finiszem.