Smażona fasolka szparagowa z soją, szalotką, imbirem, czosnkiem i Chile
Smażona fasolka szparagowa z soją, szalotką, imbirem, czosnkiem i Chile zajmuje około 20 minut od początku do końca. Za 52 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 77 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. 2 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką imbir, chile, szalotki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 53%. Podobne przepisy obejmują Fasolka szparagowa z chrupiącą szalotką, Chile i miętą, Kasza kukurydziana Polenta z wolno smażoną zieloną fasolką, Cremini i szalotką, oraz Smażona fasolka szparagowa i brukselka z Chile i miętą.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Przygotuj dekorację szalotki: drobno pokrój szalotki pod kątem i wrzuć je do dużej miski z lodem i wodą - dzięki temu nitki szalotki ładnie się zwijają, aby wyglądały jak wstążki. Odłóż na bok.
Umyj zieloną fasolkę pod zimną bieżącą wodą.
Odetnij końce korzeni i wyrzuć. Zagotuj duży garnek osolonej wody na średnim ogniu.
Dodaj fasolę i blanszuj, aż będzie jasnozielona, około 2 minut. Wstrząsnąć lodowatą wodą, a następnie spuścić do durszlaka.
Podgrzej duży wok na dużym ogniu.
Dodaj olej arachidowy, następnie dodaj szalotki, czosnek, imbir i chile. Wymieszaj miksturę, aby smażyła się w oleju i stała się pachnąca, około 30 sekund.
Dodaj zieloną fasolkę i wrzuć kilka razy, aby wszystko równomiernie pokryć.
Smaż przez kilka minut, aby fasola trochę się karmelizowała.
Dodaj sos sojowy i gotuj jeszcze przez 1 do 2 minut; fasola powinna być nadal ładna i chrupiąca.
Przełóż na duży talerz i udekoruj odsączonymi lokami szalotki.