Smażona ciecierzyca z brokułami i parmezanem
Smażona ciecierzyca z brokułami i parmezanem to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 71 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka czosnku, wiórki parmezanu, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pikantna Kapusta Smażona Z Ciecierzycą I Parmezanem, Smażona ciecierzyca z szynką i jarmużem, oraz Smażone Penne z kalafiorem i ciecierzycą.
Instrukcje
Na dużej patelni (najlepiej z pokrywką), rozgrzać oliwę na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Ostrożnie dodać cebulę, czosnek i sól, i podsmażyć, mieszając często, aż cebula staje się przezroczysta i czosnek po prostu zaczyna się złoty brąz, 4 do 5 minut.
Wrzucić brokuły; smażyć przez 3 protokół.
Dodać ciecierzycę, bulion i czerwoną paprykę. Wymieszać raz, przykryć i gotować jeszcze 3 minuty, tylko podgrzać i zakończyć gotowanie brokułów.
Odsączyć, doprawić pieprzem, posypać parmezanem i podawać.