Smażona brukselka z boczkiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Smażona brukselka z boczkiem może być super przepis, aby spróbować. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. Ten przepis służy 4. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz brukselkę, tymianek, pre cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Brukselka smażona z boczkiem, Smażona brukselka z boczkiem, oraz Smażona brukselka z boczkiem.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać boczek; gotować 7 minut lub aż chrupiące.
Wyjąć boczek z patelni łyżką szczelinową; odcedzić.
Dodaj tymianek i cebulę na patelnię; smażyć 3 protokół.
Dodać bulion i brukselkę; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub do chrupkiego-przetargu.
Odmiana cytrynowo-orzechowa: Pomiń boczek; zamiast boczku użyj 1 łyżeczki oliwy z oliwek. Zastąp 1 szklankę wstępnie skoszonej cebuli na pokrojoną cebulę. Na koniec wymieszaj 1/4 szklanki posiekanych orzechów pekan, 2 łyżeczki startej skórki cytryny, 1 łyżkę świeżego soku z cytryny i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.