Smaczny Chleb Pełnoziarnisty
Smaczny chleb pełnoziarnisty to Wegetariańskie chleb. Ten przepis służy 48 i kosztuje 12 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 135 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka aktywnych drożdży, ciepłej wody, kiełków pszenicy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, Smaczny Chleb Koperkowy, oraz Łatwy I Smaczny Chleb Bananowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać maślankę, mąkę pełnoziarnistą, brązowy cukier, masło, kiełki pszenicy, sól i 4 szklanki mąki uniwersalnej. Beat until smooth. Wymieszaj wystarczającą ilość mąki uniwersalnej, aby uformować miękkie ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Rozwal ciasto. Obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na cztery części. Kształtować w bochenki.
Miejsce w czwórkach, 8-in. x 4-po. Patelnie bochenkowe lub na wysmarowanych blachach do pieczenia. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 45 protokół.
Piec w temperaturze 375° przez 30-40 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni do stojaków z drutu do ostygnięcia.