Miodowo-chilijskie skrzydełka z kurczaka mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 804 kalorie, 46g białka, oraz 53g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, sól i pieprz, miód, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czerwone skrzydełka z kurczaka Chile z Chipotle miodowym polewą, Skrzydełka Kurczaka Chile, oraz Skrzydełka z kurczaka z koreańskim Chile.
Instrukcje
1
Rozgrzej brojlery i ustaw stojak na środku piekarnika. W dużej misce, wrzucić skrzydełka kurczaka z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Ułóż skrzydła na stojaku z drutu ustawionym na dużej, solidnej blasze do pieczenia. Broil przez 45 do 50 minut, obracając raz lub dwa razy, aż skrzydła są gotowane przez i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Skrzydełka Z Kurczaka
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
Piekarnik
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Tymczasem w małym rondlu połącz ocet i pokruszoną czerwoną paprykę i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Ocet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Ostudzić, następnie ubić miód i sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
W dużej misce ostrożnie wrzuć skrzydełka kurczaka z mieszaniną miodowo-sojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z Kurczaka
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
5
Przełożyć skrzydła na talerz, posypać szalotki i podawać.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje ulubione skrzydełka z kurczaka. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.