Singapurski Satay wieprzowy z ryżem cytrynowo-Curry
Singapur Pork Satay z ryżem cytrynowo-Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,86 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 613 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cebuli, orzechy pistacjowe, curry w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kanapki Singapore Satay, Kokosowo-Curry Wieprzowe Satay, oraz Satay wieprzowy z makaronem ryżowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryj dużą patelnię lub patelnię grillową sprayem do gotowania i rozgrzej do średniej wysokości.
Szaszłyk naprzemiennie kawałki wieprzowiny i cebuli na metalowych lub drewnianych szaszłykach.
Sos teriyaki posmaruj cebulą i wieprzowiną, a szaszłyki roluj w sezamie.
Umieścić szaszłyki na gorącej patelni i gotować 3 do 5 minut, aż nasiona będą złociste.
W średnim rondlu połącz ryż, curry, kminek, skórkę z cytryny, bulion, rodzynki i orzechy. Przynieś na wolnym ogniu. Gotować 3 minut do ogrzania. Złożyć kolendrę i doprawić solą i pieprzem.