Shumai z krewetkami, przegrzebkami i wieprzowiną
Krewetki, przegrzebki i wieprzowina Shumai może być tylko bez nabiału przepis, którego szukałeś. Ten przepis zawiera 40 porcji z 189 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Za 57 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką groszek, krewetki, olej sezamowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa najlepiej jako hor d ' oeuvre, i odbywa się w około 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Shumai z krewetkami, przegrzebkami i wieprzowiną, Wieprzowina i krewetki Shumai, oraz Shumai Shrimp.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Połącz krewetki, przegrzebki, wieprzowinę, imbir, kolendrę, szalotkę, ocet, olej sezamowy i białka w robocie kuchennym. Dopraw solą i pieprzem, dodaj skrobię kukurydzianą i sok z cytryny i puls do połączenia-lubię, gdy moje nadzienia mają małą konsystencję. (Alternatywnie drobno posiekaj krewetki i przegrzebki, a następnie dodaj wieprzowinę, imbir, kolendrę i ocet i posiekaj razem.
Przenieś miksturę do miski i szybko wymieszaj ocet, olej sezamowy, białka jaj, przyprawy, skrobię kukurydzianą i sok z cytryny.)
Aby zrobić shumai: trzymaj w dłoni opakowanie wonton. Przełóż 1 łyżkę nadzienia na środek opakowania (opłucz łyżkę zimną wodą, aby nadzienie się nie przykleiło). Zbierz brzegi opakowania wokół nadzienia i ściśnij boki palcami, tworząc małą plisowaną miseczkę. (Boki będą naturalnie fałdować, pozostawiając wypełnienie lekko odsłonięte.) Postukaj kluską w stół, aby spód był płaski i stał pionowo, a następnie odłóż na blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. Posyp każdy shumai groszkiem. (Możesz zamrozić resztki nadzienia.)
Lekko naoliwić spód bambusowego parowca, a następnie wyłożyć go liśćmi kapusty. Postaw pierogi w parowniku w jednej warstwie, uważając, aby się nie stykały. (10-calowy parowiec pomieści 12 shumai). Zagotuj około 2 cali wody w woku. Ustaw bambusowy parowiec w woku, przykryj go bambusową pokrywką i gotuj na parze, aż shumai będzie jędrne, 10 do 12 minut.
Podawaj shumai natychmiast przyozdobione zieloną cebulą i w towarzystwie sosu sojowego lub wybranych sosów do maczania.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować, jest Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling
Dobrze komponuje się z subtelnie pikantnymi potrawami, a także uzupełnia peklowaną szynkę i wędliny. Ciesz się świeżymi ciętymi owocami.