Shumai z krewetkami, przegrzebkami i wieprzowiną

Shumai z krewetkami, przegrzebkami i wieprzowiną
Krewetki, przegrzebki i wieprzowina Shumai może być tylko bez nabiału przepis, którego szukałeś. Ten przepis zawiera 40 porcji z 189 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Za 57 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką groszek, krewetki, olej sezamowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa najlepiej jako hor d ' oeuvre, i odbywa się w około 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Shumai z krewetkami, przegrzebkami i wieprzowiną, Wieprzowina i krewetki Shumai, oraz Shumai Shrimp.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Połącz krewetki, przegrzebki, wieprzowinę, imbir, kolendrę, szalotkę, ocet, olej sezamowy i białka w robocie kuchennym. Dopraw solą i pieprzem, dodaj skrobię kukurydzianą i sok z cytryny i puls do połączenia-lubię, gdy moje nadzienia mają małą konsystencję. (Alternatywnie drobno posiekaj krewetki i przegrzebki, a następnie dodaj wieprzowinę, imbir, kolendrę i ocet i posiekaj razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Przenieś miksturę do miski i szybko wymieszaj ocet, olej sezamowy, białka jaj, przyprawy, skrobię kukurydzianą i sok z cytryny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Aby zrobić shumai: trzymaj w dłoni opakowanie wonton. Przełóż 1 łyżkę nadzienia na środek opakowania (opłucz łyżkę zimną wodą, aby nadzienie się nie przykleiło). Zbierz brzegi opakowania wokół nadzienia i ściśnij boki palcami, tworząc małą plisowaną miseczkę. (Boki będą naturalnie fałdować, pozostawiając wypełnienie lekko odsłonięte.) Postukaj kluską w stół, aby spód był płaski i stał pionowo, a następnie odłóż na blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. Posyp każdy shumai groszkiem. (Możesz zamrozić resztki nadzienia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4
Lekko naoliwić spód bambusowego parowca, a następnie wyłożyć go liśćmi kapusty. Postaw pierogi w parowniku w jednej warstwie, uważając, aby się nie stykały. (10-calowy parowiec pomieści 12 shumai). Zagotuj około 2 cali wody w woku. Ustaw bambusowy parowiec w woku, przykryj go bambusową pokrywką i gotuj na parze, aż shumai będzie jędrne, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Podawaj shumai natychmiast przyozdobione zieloną cebulą i w towarzystwie sosu sojowego lub wybranych sosów do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować, jest Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling
Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling
Dobrze komponuje się z subtelnie pikantnymi potrawami, a także uzupełnia peklowaną szynkę i wędliny. Ciesz się świeżymi ciętymi owocami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W10 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia1
Magazyn