Shauna James Ahern ' s etiopski gulasz z kurczaka

Shauna James Ahern ' s etiopski gulasz z kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj gulaszu z kurczaka z Etiopii Shauna James Ahern. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1089 kalorii, 74g białka, oraz 70 g tłuszczu. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, mielony kardamon, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Shauna James Ahern ' s Injera (Ethiopian Flatbread), Shauna James Ahern ' s Berbere Seasoning, oraz Pizza z grilla Shauna James Ahern dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustawić holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać 2 łyżki masła. Gdy masło jest gorące, dodać czerwoną cebulę i czosnek i gotować, mieszając często, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać imbir, przyprawy berbere, goździki, sól, kardamon i pieprz i gotować, mieszając często, aż zapach przypraw wypełnia pokój, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BerbereBerbere
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodać udka kurczaka, udka kurczaka, ziemniaki, marchew, kapusta, i połowę bulionu kurczaka do holenderskiego pieca. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
5
Dodać piersi z kurczaka, skrzydełka i pozostałą bulion do holenderskiego pieca. Gotować, aż piersi osiągną temperaturę wewnętrzną 71°, o 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
6
Kończę gulasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
7
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła i sok z limonki do gulaszu i mieszaj, aż będzie w pełni włączony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
8
Podawać z chlebem injera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn