Sezamowo-imbirowy łosoś en Papillote
Sezamowo-imbirowy łosoś en Papillote może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 36g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,39 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko bok choy, po przekątnej szalotki, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sezam Imbir Łosoś, Słodki Sezam Imbir Łosoś, oraz Pieczony Sezam Imbir Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Połącz skórkę pomarańczową, imbir, sos sojowy, sok pomarańczowy, ocet, olej sezamowy i miód razem w małej misce; odstawić.
Fold 4 (16 przez-12-calowy) pergamin kwadraty papieru w 1/2 wzdłuż.
Równomiernie podzielić bok choy, papryka, i kiełki fasoli wśród 4 pergaminowych opakowań. Warzywa przyprawiamy 1 łyżką marynaty sezamowo-imbirowej.
Na wierzch warzyw ułożyć filet z łososia i doprawić czarnym pieprzem oraz dodatkową łyżką marynaty.
Złóż górną połowę pergaminu nad rybą i nakładają się małe fałdy wzdłuż otwartej krawędzi do uszczelnienia.
Posmaruj Każde opakowanie oliwą z oliwek.
Piecz przez 8 do 10 minut, aż pergamin się spuchnie.
Przenieś pergaminowe paczki na talerze. Ostrożnie pokrój paczki, unikając gorącej pary i podawaj.
Na porcję (zawiera dekorację scallion): kalorie 348; całkowity tłuszcz 14 gramów; tłuszcz nasycony 2 gramów; białko 42 gramów; całkowity węglowodan 16 gramów; cukier: 10 gramów; błonnik 5 gramów; Cholesterol 94 miligramów; sód 1338 miligramów
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.