Sernik z żurawiną i fetą
Sernik żurawinowo-fetowy przygotowuje się około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 192 kalorie . Za 66 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 30 osób. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, chrzanu, orzechów pekan i gęstej śmietany kremówki. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 26% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy obejmują niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , gnocci z warzywami i fetą oraz alaskańską sałatkę nicejską z wędzonym łososiem i pokruszoną fetą Alouette .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj okruchy chleba i masło. Przyciśnij do dna i 1 cala w górę boków natłuszczonej 9-calowej formy sprężynowej.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 5 minut. Ostudzić na kratce.
W dużej misce ubij ricottę, fetę i śmietanę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj mąkę kukurydzianą i chrzan; dobrze wymieszaj.
Dodaj jajka; ubijaj na niskich obrotach, aż się połączą. Wymieszaj z sosem żurawinowo-pomarańczowym, pekanami, tymiankiem i rozmarynem. Nałóż łyżką na spód.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż środek będzie prawie gotowy. Ostudzić na kratce przez 10 minut. Ostrożnie przejechać nożem po krawędzi patelni, aby poluzować; ostudzić przez 1 godzinę dłużej.
Przykryć i odstawić do lodówki na noc.
Przed podaniem pozostaw sernik na 30 minut w temperaturze pokojowej.